+45 40403732 jm@jespermadsen.dk

Alternativ behandling: sundhed, penge, videnskab. En opdagelsesrejse i grænselandet mellem lægevidenskaben og den alternative behandling – historisk, videnskabeligt, politisk og etisk. Er vi tilfredse med de tilbud, samfundet tilbyder os? Hvad er det egentlig læger, behandlere og forskere er uenige om? Hvem bestemmer reelt, hvad der skal ske med alternativ behandling? Hvad kan vi selv gøre for at få mere indflydelse?  Foredraget er et oplæg til debat.

Alternativ behandling har i nogle tilfælde op til 5000 år på bagen, men det regnes blandt de fleste danske læger for uvirksomt, underlødigt og uvidenskabeligt. Mange mennesker siger ikke desto mindre, at alternativ behandling hjælper dem, men lægevidenskaben kræver beviser, og de kan være svære at skaffe. Hvad vil det sige at bevise noget videnskabeligt ? Hvorfor bliver der ikke forsket ret meget i området, når så mange af os bruger det ? Og behøver vi overhovedet at forske og bevise alt muligt, hvis bare det virker ?

Jeg har fo foredrag - dem finder du her til højre. Der er tale om to forskellige tilgange, men med overlapning i dele af indholdet.

Sundhed, penge, videnskab
Krop og sjæl som gidsler

Sundhed, penge, videnskab

Vi løfter os op fra overfaden og tager et helikopterperspektiv på situationen. Hvad pokker skændes de om, alle dem, der spiller på denne mudrede bane? Hvorfor får vi tilskud til lægen, men ikke til zoneterapeuten? Vi ser på fakta, holdninger, paradokser - og udlandet. Vi møder også spørgsmålet, som aldrig bliver stillet: Hvem er sagkundskaben? 

Læs mere  

Krop og sjæl som gidsler

En sag om sundhed – med vidner og anklagede. Danskerne er fanget i krydsilden mellem lægevidenskaben og alternative behandlere. Foredraget er flyttet ind i en ”retssal” hvor tilhørerne kan være aktive medspillere. Med tilhørernes hjælp finder vi frem til relevante vidneudsagn, og vi hører hvad de anklagede selv mener.

Læs mere

Print Friendly, PDF & Email

Hold dig opdateret

Bliv klogere på hvordan du får mest ud af din kommunikation - fx via gode tekster og strategisk planlægning. 

Mine nyhedsbreve indeholder konkrete eksempler, tips & tricks.

Du modtager nu mit nyhedsbrev!