Virupskolen 5.b

Seksualundervisning – Uge sex

Jeg tillader mig at vove pelsen ang. et følsomt, men ikke desto mindre vigtigt emne, som jeg har en smule forstand på.

I forlængelse af en kort snak, jeg fik sat gang i på forældremødet, kommer her lidt inspiration til den kommende uge: Uge Sex.

Denne uge har hvert år fokus på folkeskolens seksualundervisning, med Foreningen Sex og Samfund som dynamo.

http://www.sexogsamfund.dk/

http://www.ugesex.dk/

http://www.bedreseksualundervisning.dk/

Ingen af os på forældremødet havde nogen sikker viden om hvad skolen gør eller ikke gør, men det er desværre et faktum, at seksualundervisningen ofte ender i glemmebogen. Som det blev sagt på mødet er det med sundhed og sex et timeløst fag (og så vidt jeg ved stadig ikke obligatorisk på seminariet). Men det er jo ikke det vigtigste for os som forældre – jeg vil gerne give mit barn noget godt input mht. overgangen til puberteten og siden voksenlivet, og skolens opgave er her at være en aktiv medspiller.

Min holdning er derfor, at det på ingen måde må ende med i bogstavelig forstand at blive et ”timeløst fag”, men at det bør tages seriøst og bliver lagt ind i de timer, hvor det naturligt kan indgå. Der er nok at tage fat i, også på mellemtrinnet – der er kropsbilleder, kønsroller, pubertet, kærlighed, grænser, sociale medier, stereotyper, you name it.

Jeg har i årenes løb produceret en masse materiale til seksualundervisning i samarbejde med diverse fagfolk, og jeg ved at timerne pædagogisk set kan blive en win-win – med den rette tilgang får man en flok mega lydhøre elever og en tilfreds lærer. Og det er ikke noget, der først starter i 7. klasse. Jeg synes at vi når lejlighed byder sig skal spørge ind til emnet hos lærerne – altså som enkeltindivider, ikke via forældrerådet.

Alle de følgende informationer er møntet på lærere, så det hele er blot til orientering, så at alle ved, hvad målene og mulighederne er i folkeskolen.

http://www.ugesex.dk/Default.aspx?ID=30851

Som tilmeldt til Uge Sex 2015 får du seksualundervisningsmateriale til en uges undervisning eller mere, som er tilpasset hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling. Du får også dit unikke brugernavn til at downloade materialer, hente koder til Udfordringen m.m. Og du får nyhedsbreve med information om kampagnen og tips til undervisningen.

http://www.ugesex.dk/Default.aspx?ID=30852

Indeholder øvelsesforslag til nogle af de centrale emner i sundheds- og seksualundervisning på mellemtrinnet, som fx identitet, krop og pubertet, forelskelse og prævention.

Flere links:

http://www.dr.dk/Ultra/ugesex.htm

http://www.migogminkrop.dk/

http://www.bedreseksualundervisning.dk/

Hvis nogle af jer ønsker mere detaljeret viden om emnet, så bare sig til, jeg har en del i bagagen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email