Alternativ behandling – muligheder og udfordringer

Gennem foredrag og debatoplæg ønsker jeg at bidrage til en mere bæredygtig sundhedspolitik. Der er mange muligheder i alternativ behandling, som hverken bliver undersøgt og udnyttet, og konsekvenserne af dette rammer os alle. Derfor holder jeg oplæg i foreninger, på arbejdspladser og ved arrangementer i håb om at debatten kan styrkes og blive mindre præget af myter, men mere af fakta og visioner.

Læs mere

 

Vi har kættere i Danmark. En læge, der viser en positiv interesse for det alternative, får ofte problemer med sin karriere og bliver stemplet som ”uvidenskabelig” af sine kolleger. Derfor tør kun få af dem stå offentligt frem.

Over halvdelen af os har brugt alternativ behandling, mere end hver fjerde inden for det sidste år. Men mens emnet er populært stof på tv, optræder det aldrig, når man i sundhedsvæsenet diskuterer indsatser og budgetter.  Hvorfor?

Sundhed, penge, videnskab

En opdagelsesrejse i grænselandet mellem lægevidenskaben og den alternative behandling – historisk, videnskabeligt, politisk og etisk. Er vi tilfredse med den førte politik – eller kan vi selv gøre noget for at få mere indflydelse ?

Foredraget er et oplæg til debat og vil naturligvis være tilpasset publikum og anledning

Alternativ behandling har typisk 5000 år på bagen, men i dag regnes det blandt de fleste danske læger for underlødigt og ”uvidenskabeligt”. Mange mennesker siger ikke desto mindre, at alternativ behandling hjælper, men lægevidenskaben kræver beviser, og de kan være svære at skaffe.

  • Hvorfor har vi to sundhedsvæsener: det etablerede og det alternative ?
  • De der kvaksalvere – scorer de ikke bare kassen, selv om det ikke virker ?
  • Hvorfor er det så svært at finde ud af om det virker eller det ikke gør?
  • Hvorfor bliver der ikke forsket ret meget i området, når så mange af os bruger det?
  • Hvem tager beslutningerne i spillet om alternativ behandling og sundhedsvæsenet?
  • Hvor står politikerne og sundhedspersonalet ?
  • Fra skolen ved vi, at mennesket består af molekyler – derfor må det vel være noget sludder med alle de auraer, meridianer og energier?

– Og sidst, men ikke mindst:  Viden og indsigt er godt – men det er op til os selv, hvis noget skal ændres. Hvordan sikrer vi, at sundhedspolitikken kommer til at afspejle den store interesse for alternativ behandling – og samtidig sikrer kvalitet og sikkerhed?

Hvem er jeg?

Jesper Odde Madsen, selvstændig kommunikationskonsulent med speciale i alternativ behandling. Opgaver for bl.a. Sundhedsstyrelsen, Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling, CAMbrella.eu (projekt under EU-kommissionen), Forenede Danske Zoneterapeuter.

 

 

Se flere referencer her.
– eller kig forbi på de sociale medier:

Jeg udgav i 2001 denne bog

Hvis du vil vide mere...

Print Friendly, PDF & Email